La Mulți Ani!

L

Felicitările (virtuale sau nu), SMS-urile și micile discursuri live se întrec în aceste zile. Urări de bine, sănătate, fericire. Dar și urări mai personalizate, ca între prieteni. Mici ironii la care încerci să le găsești sensul, dar și rostiri cât se poate de solemne. Toate acestea vin parcă să ne dea curaj. Este ca și cum am simți nevoia – la început de 2011 – să fim împinși de la spate. Și poate chiar avem o astfel de nevoie, nerostită. Așteptăm cumva un impuls moral, un imbold afectiv mediat de cuvinte frumoase.

Prinși de frenezia sărbătorilor ce tocmai trecură, privim pieziș spre viitor. Cum va arăta anul acesta?! Această nouă aventură de peste 350 de zile ce va însemna ea? Promisiunile prezidențiale mai pot fi crezute?! Ce șanse avem să învingem criza înainte să ne răpună ea?! Și câte alte întrebări nu-mi vin în minte… dar mă opresc aici.

Îngăduiți-mi să vă urez un an plin de prezența Domnului. Știu. Sună ca un clișeu evanghelic, dar poate fi mai mult decât atât. Fiecare dintre noi avem șansa de a da viață acestei sintagme frumoase. Nu știm câte zile ne-au fost rânduite, dar știm că leacul pentru ele nu poate fi decât prezența Lui. Orice altceva am pune în loc este un surogat bine ambalat, dar inconsistent. Sensul ultim al vieții nu poate fi altul decât relația noastră cu Cel Preaînalt. El ne-a creat, așadar îi aparținem prin creație. Mai mult, El ne-a mântuit, iar actul acesta ne leagă pentru eternitate. Mai rămâne doar să fim întotdeauna pătrunși de această bucurie slăvită.

Să aveți parte și de binecuvântări particulare pe care le așteptați. Să vă răsfețe Dumnezeu în acest an cum doar El știe. LA MULȚI ANI!

comentarii

  • Cu fiecare an care trece,in vremurile de astazi,gasesc imperios necesar sa ne intoarcem cu fata catre Domnul.Noi,copiii Lui,cedinciosii, trebuie sa ne intoarcem la dragostea dintai.Acum mai avem inca aceasta ocazie ,nu se stie ce va mai fi in urmatorii ani.
    Daca traim „plini de prezenta Domnului”,daca timpul nostru este irosit de El si fructificat de El,cu siguranta vom „gasi har si vom fi ajutati la vreme de nevoie”.
    Frate Ghita,eu nu va cunosc in mod personal,dar pentru ca ascult cu placere emisiunile d-voastra la radio,va transmit cu aceasta ocazie multa sanatate si sa aveti parte din belsug de lucrurile bune ale Tatalui.
    Multa pace!

  • Mulțumesc tare mult.
    Sunt încurajat să aflu că emisiunile de la RVE sunt ascultate cu placere. Să vă dea Dumnezeu multe binecuvântări și dvs.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.