Ecourile unei despărțiri

E

Îmbrățișați, Sergiu și Magda (Mărcurș) și-au luat zborul. Au plecat spre alte țărmuri, spre limanuri mai bune. Fulgerătoare și dramatică, vestea plecării lor a îndurerat două familii și Colegiul Biblic Est-European. Amândoi erau studenți acolo, iar înainte cu câteva ore de tragicul accident avuseseră examen. Au obținut calificative maxime… post-mortem. Se pregăteau frenetic să plece în misiune. Strângeau fonduri și se rugau pentru țara-țintă: Albania.

Serviciul funebru prin luările de cuvânt, dar și impresiile colegilor scrise pe bloguri, conduc spre aceeași concluzie: cei doi au trăit frumos. Și-au cultivat o relație dinamică unul cu celălalt (într-un timp record: mai puțin de un an conjugal!); au fost sensibili cu cei din jur (lucrarea principală: școala dumnicală); au trăit veritabil cu Dumnezeu (Biblia și notițele personale au confirmat-o). Toată stima, așadar.

M-aș bucura să știu că modelul lor – individual și familial – va marca pe cei din jur. Aș fi încântat să constat că dincolo de aceste zile trăite mai mult cu inima, vor fi mulți care vor aplica principiile practicate de Sergiu și Magda. Pentru că, dragii mei, de principii este vorba aici; de autodisciplină și de exersarea înțelepciunii.

Închei și aici cum am făcut-o și la înmormântarea de la Turda: Soții sunt îngeri cu o singură aripă; nu pot zbura decât îmbrățișați. La ei chiar așa a fost… până la ultimul zbor.

Rugăciunile noastre se îndreaptă spre Dumnezeu pentru cele două familii îndoliate.

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.