Despre lectură și alte jovialități culturale

D

Sincer am așteptat interviul cu pricina. Este vorba de prezența criticului literar Dan C. Mihăilescu la HotNews.ro. Așa cum ne-am obișnuit, cel mai prizat critic român al momentului ne-a uimit din nou. Erudiția sa debordană, plasticitatea exprimării și savoarea ce derivă din toate acestea sunt năucitoare. Pasiunea cu care rostește cuvintele – indiferent de subiect – este debordantă; aș spune că te confiscă.
Vă recomand un fragment confesiv, unde marele cititor își povestește primele lecturi, dar și tumultul propriei existențe.

comentarii

  • Da, feedback-ul este unul pozitiv. Cuvinte motivatoare din partea domnului Mihăilescu. Mai mult, a punctat ca opere care merită citite și cele ale lui Dostoievski. Oricum, mare lucru ca timp de 55 de ani sa ai parte de asemenea lecturi.
    Să urmăm sfatul lui și să ne „drogăm cu literatura”, după cum s-a amintit. Nu e un drog ușor, dar ai parte de satisfacții, nu cred că greșesc dacă spun perene.

    • Este știută pasiunea lui Dan C. Mihăilescu pentru Dostoievski. O pleiadă întreagă de autori sunt însă aduși în fața noastră, autori de care – după cum spuneai – ar trebui să ținem seama.

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.