Comunismul și inima noastră

C

Alexandru Matei este unul dintre tinerii poeți și eseiști de mare anvergură. Fiu de poeți (Angela Marinescu și Matei Gavril), Alexandru a debutat în poezie la 9 ani. Această precocitate a atras atenția profesorilor și literaților de atunci. A urmat apoi Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (București), făcând apoi studii aprofundate în domeniul antropologiei cultorale (în Franța). A publicat un volum de versuri: Tratir (2000); dar și unul de eseuri: Ultimele zile din viața literaturii (2008).

Vă proun de aceată dată un eseu despre comunismul românesc publicat în Observatorul cultural. Recunoscând faptul că încă judecăm comunismul cu inima, autorul încearcă să găsească explicații. Este deopotrivă înțelegător dar și riguros în ceea ce spune. Textul eseului AICI.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.