Biblia în înțelegerea lui Paul (1)

B

Odată cu trecerea în 2011, fiul nostru Paul s-a angajat să citească Biblia de la început până la sfărșit. Are 10 ani iar cutezanța lui ne umple inimile de bucurie, ca părinți. Într-o zi i-am cerut să scrie într-un caiet impresiile pe care i le lasă cărțile biblice după lectură.

Iată, în parte, ce a rezultat:

  • Din Geneza am înțeles că Dumnezeu ne ascultă rugăciunile.
  • Din Exod am înțeles că trebuie să avem răbdare și credință.
  • Din Rut am înțeles să trebuie să fim buni cu ceilalți.
  • Din 1 și 2 Samuel am înțeles că trebuie să avem credință chiar și în ziua necazului.
  • Din 1 și 2 Împărați am înțeles că trebuie să ne comportăm cu înțelepciune în orice împrejurare.

(L-am lăsat să scrie pentru început doar pentru cărțile care l-au amprentat cel mai mult. El mi-a promis că va avea mici comentarii și despre celelalte cărți citite.)

comentarii

  • Aveti un baiat deosebit , Frate Ghita! Un copil la 10 ani sa se ambitioneze sa citeasca Biblia intru-un an … Foarte frumos! Cred ca sunteti mandru de el. Domnul sa-l binecuvinteze !

  • La aprecierile care le-am scris pentru Paul as putea sa mai adaug si pentru parintii buni care stiu sai dea o creștere buna dupa principiile Bibliei Cartea Sfânta al lui Dumnezeu. In spatele unor astfel de copii stau niste parinti credinciosi care vegheaza mereu si le indruma pasii spre căile Domnului! Multe binecuvantari!

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.