Vremuri grele

V

Anul 1977. Un an greu pe mai multe planuri. În plin comunism, în preajma anilor 80, ani de sărăcie și încercare pentru poporul român. Fotografia surprinde una dintre cele mai mari avalanșe de pe Valea Prahovei. O dezlănțuire fără precedent a natrurii pune în mișcare forțe din toate sectoarele de activitate. Voluntari, militari și deținuți încearcă să dezgroape locuințe și cabane îngropate de zăpadă.

Se povestește că a fost o muncă titanică. Mii de tone de zăpadă au fost dislocate, mii de oameni lucrând în gerul necruțător al iernii. Cum se întâmplă în asfel de cazuri, solidaritatea a fost maximă. S-au alăturat oameni de diferite vârste, dar inimoși. Vicisitudinile istoriei mobilizează mase de oameni care – fără ele – n-ar fi fost niciodată împreună. Nu ne dorim astfel de calamități, cu toții jinduim la o viață normală, dominată de inerția binelui. Totuși, viața și istoria sunt mai capricioase uneori. Evenimentele trebuie luate ca atare, de fapt trebuie luate ca o provocare a momentului. Post factum avem nevoie de astfel de situații în care devotamentul și coeziunea umană să se vadă lucrând. Să rămânem deschiși, să rămânem încrezători!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.