Voiaj aniversar

V

Cândva, în zilele următoare, se împlinesc doi ani de la căsătoria noastră. Au fost ani de vis, alături de o ființă cu adevărat specială. Magdalena este pentru mine un cadou nemeritat, o soție pe care mi-a pregătit-o Domnul undeva în adâncuri… asemenea unei perle.

Am învățat multe unul de la celălalt. Am învațat să-L iubim mai mult pe Dumnezeu, să fim mai eficienți în ziua cea mai banală, să depășim cele mai neașteptate obstacole. Soția îmi este ca un înger păzitor: o prezență confortabilă și mereu plină de înțelepciune.

Dacă vreo câteva zile nu voi fi aici, scriind, este pentru că VOM vizita câteva burguri europene. Ne vom întâlni cu prieteni dragi și cu colegi de slujire, iar totul va culmina cu frumoasa Genevă (orașul unde, cândva, mi-am petrecut aproape patru ani din viață).

Prima oprire va fi la Straubing. Un oraș ce se află prins între impetuosul Munchen și istoricul Regensburg, orașul natal al papei Benedict XVI.

Va urma apoi Zurich, orașul lui Zwingli. Un oraș care și azi mai respiră aerul Reformei și în care rigoarea germanică este la ea acasă. Este parcă o invitație permanentă la promenadă și reverie…

Apoi va fi Berna, cocheta capitală a Elveției. Cu legendele ei fascinante, cu universitatea ei medievală, cu spiritul barthian încă viu, Berna este un adevărat oraș-muzeu. Modul în care au conservat minunile arhitecturale și cumsecădenia din jur sunt cu adevărat îmbietoare…

În sfârșit, Geneva – orașul adoptiv al lui Jean Calvin. Prins parcă între lacul Leman și granița cu Franța, tăiat aproximativ în două de Rhone, Geneva este cel mai cosmopolit colțișor elvețian. Muzeul Reformei, sediul ONU, Crucea Roșie Mondială sunt doar trei dintre obiectivele ce te ademenesc. Sunt subiectiv dar trebuie s-o spun: un oraș care mi-a oferit o tihnă binevenită după o încercare grea….

Ce am putea să ne dorim decât vreme bună, călătorie fără incidente și mâna bună a Domnului să fie peste noi!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.