Viața printre maimuțe

V

Se numește Marina Chapman și este din Marea Britanie. Nu demult această femeie și-a uimit concetățenii afirmând că – vreme de cinci ani – a fost crescută de maimuțe din rasa Capucin. Fusese abandonată în junga columbiană după ce fusese răpită de lângă familia sa din apropiere de Cucuta, Columbia.

Într-o carte autobiografică aceasta povestește cum răpitorii au abandonat-o în junglă unde a fost îngrijită și hrănită de maimuțe. După această perioadă a fost descoperită de niște vânători și vândută la un bordel, pentru a ajuta la menaj. A reușit, după câțiva ani, să fugă. A trăit apoi pe străzi, a fost arestată chiar, pentru ca în cele din urmă să ajungă servitoare la o familie de columbieni. Această familie i-a obținut acte de identitate sub numele Marina Luz, apreciindu-se că s-a născut în 1950.

Niște vecini de-ai respectivei familii au dus-o la Bradfort, Marea Britanie, pentru o vizită scurtă. Aici s-a produs marea întorsătură a vieții. Într-o întâlnire religioasă l-a ascultat pe John Chapman (un bacteriolog de 29 de ani), cu care începe să aibă o relație, iar în 1977 se căsătoresc. A devenit mamă, a început să lucreze cu copiii cu deficiențe și duce o viață împlinită.

Sunt multe mărturii de acest gen. Ele dovedesc faptul că omul rezistă în condiții greu de imaginat. Instinctul de conservare își spune cuvântul în cele mai delicate situații. Viața acestei femei poate deveni oricând material scenografic pentru un film de succes. De apreciat că totul s-a închiat cu bine, în stabilitatea unei familii și a unei profesii aparte.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.