Viața este imprevizibilă: încă o dovadă

V

307 pasageri au urcat în Asiana Airlines Boeing 777 la o anumită oră, într-o anumită inerție. Urcau, în fond, în cel mai sigur mijloc de transport în comun: avionul. Raportat la cât se zboară azi pe glob, victimele accidentelor aviatice sunt cele mai puține. Mult mai mulți mor pe șosele! Și totuși, când o astfeld e tragedie se întâmplă, impactul psihologic este mult mai mare. Oamenii despre care vorbim porniseră la drum siguri pe tehnică și pe abilitatea piloților. Fiecare purta în inimă un vis, fiecare își făcea planuri pentru destinație.
Viața însă își dovedește una dintre legile ei: imprevizibilittea. Nu poți știi ce fi-va mâine – după cum spune un binecunoscut cântec. Avionul ia foc, panica atinge proporții uriașe, iar nimeni nu mai știe ce și cum. Câțiva își dau ultima suflare pe loc, iar peste 100 ajung la spital. Răniți și speriați, departe de cei dragi, iată-i printre medici și asistente. Deloc îmbucurător, ca să nu mai adăugăm suferința aparținătorilor. Tabloul acestor zile este așa de trist, pentru că atâția oameni suferă într-un fel sau altul.
Alături de cele mai bune gânduri și rugăciuni pentru cei bolnavi, cred că ar trebui să ne facem mai înțelepți. Nimeni nu știe când o întâmplare similară îl poate atinge. Oricare suntem pasibili de orice. În fața acestei realități, însă, nu ar trebui să ne pierdem cumpătul. Orice s-ar întâmpla, Cineva veghează asupra destinului nostru. Pentru El, viața nu se rezumă la realitatea ei pămânească, ci trece dincolo de ea. În felul acesta ne privește Dumnezeu, așa că merită să avem încredere. Noi suntem trecători, El este veșnic și suveran!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.