Urcușul spre victorie

U

În cunoscuta-i lucrare Viața din abundență, îndrăgitul Stanley Jones oferă câteva trepte înspre eliberare și victorie spirituală. Am găsit ziditoare scara lui Jones și m-am gândit să o ofer, în sinteză, și cititorilor mei.

1. Întoarce în minte direcția și spiritul vieții tale

Primul pas către sănătatea mintală și spirituală este onestitatea completă. Eul acela urât pe care tu, probabil, l-ai îmbrăcat în hainele justificării va pleda, va implora, va scuza, va găsi motive. Dar tu concentrează-ți atenția asupra ta însuți ca un centru al tuturor dificultăților tale.

2. Întoarce-te la Hristos

Ai un singur lucru care este al tău: tu însuți. Ești liber să decizi ce să faci cu această proprietate, cine să-i fie stăpânul.

3. Uită-te la viața ta prin ochii Lui și rupe-o în mod decisiv cu tot ce nu poate El să aprobe

Nu lăsa ca acțiunea de a renunța cu totul la păcate să se încheie la jumătate, printr-un compromis, nu te mulțumi cu o conștiință care ascunde păcatul, dar nu o rupe definitiv cu el. Întoarce-te înapoi la locurile unde le-ai ascuns, la marginile subconștientului tău și scoate-le afară pe toate.

4. Dă-te pe tine însuți lui Hristos, cu tot ce-ți aparține

Între tine și Dumnezeu nu poate exista iubire, fără o predare lăuntrică. Nu o predare a unui lucru ori a altuia, ci o predare de tine însuți, predarea eului tău esențial.

5. Întoarce-te la El cu încredere și crede că El te primește și că tu Îl primești pe El

Încetează să te mai chinui cu întrebări care nu au răspuns. Ieși din tine însuți, pășește prin credință activă și acceptă darul lui Dumnezeu. El Se oferă pe Sine Însuși.

6. Întoarce-te și privește la toate relațiile tale umane și intră în ele împreună cu Hristos

Judecă-ți toate relațiile în lumina relației tale cu Hristos. Nu acestă relație fundamentală trebuie adaptată celorlalte, ci celelalte relații trebui adaptate ei.

7. Introdu în viața ta regula de a avea un timp cu Dumnezeu în fiecare dimineață

Ceasul de rugăciune este o casă în care cei ce și-au pierdut tonusul spiritual se pot reface. Ziua mea este searbădă când ora de rugăciune este searbădă.

Îndemnuri frumoase și utile. Să ne ajute bunul Dumnezeu să le punem în practică, iar viața noastră de credință să fie mereu revizuită în lumina Scripturii.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.