„Unde-i limba moldovenească?”

U

Iată-l pe Voronin într-o dezlănțuire de zile mari. Iată-l dezlegând mistere româno-moldovenești într-un stil propriu. Pentru el toate sunt așa de simple. Întâi a fost limba „moldovenească”, apoi românii au furat-o și au numit-o limba română. Dânsul știe mai bine, e vechi și uns cu toate alifiile.
Cum poți să aperi o himeră? Cum poți să te semețești să crezi într-o limbă ce nu e nici măcar moartă? De fapt, această limbă – moldovenească – nici nu s-a născut. Cum poți să calci în picioare (cu bună știință!) realități istorice evidente și bunul cel mai intim al unui popor: limba?! Să nu fim naivi! Voronin știe că limba română a existat, doar că discursul cere a se declara opusul. E trist să vezi cum politicul – din nou – pervertește și manipulează. Interesele personale sau de gașcă strivesc patriotismul autentic al românilor de peste Prut. Mă aștept la luări de poziție cât mai bine articulate, mai ales că inepții de felul acesta am tot auzit. De ce n-am privi realitatea în față, măcar acum când toți visează la mai mult?!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.