Un om, o vioară…

U

Sunt impresionat de Alexandru Tomescu. Modestia și virtuozitatea acestui om mi se par exemplare. L-am ascultat în diferite concerte, i-am privit reacțiile și i-am citit mai multe interviuri. Mi se pare artistul complet, muzicianul care știe și nu numai: o face cu grație. Este unul dintre ambasadorii noștri culturali, unul dintre cei care ne fac cinste.
Materialul ce vi-l ofer îl descrie în bună măsură. Detaliile biografice sunt puse în slujba muzicii. Din tot ce povestește reiese că arta bate viața. Ce i se întâmplă are o importanță capitală, atâta vreme cât are legătură cu ceea ce face. Exemplul lui este izbitor și motivator. Cred că părinții care au copii muzicieni (sau copiii înșiși) pot învățat din experiența acestui om.
Fără îndoială că avem mulți artiști de talie internațională. Îi cunoaștem puțin sau aproape deloc. De n-ar fi fost turneele recente (precum și buna mediatizare), nici de Tomescu n-ar fi auzit mulți. N-ar fi fost singurul caz… din păcate. Trebuie să-i aducem însă aproape pe cei care merită. Artiștii de acest calibru impresionează nu doar prin ceea ce fac pe scenă, ci și prin discreția cu care-și trăiesc faima. Bravo lor!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.