Un fiu și-un tată

U

 

Abraham Lincoln cu fiul său Thomas (Tad), imediat după alegerea sa ca președinte al Statelor Unite (anul 1960). Fotografia din dreapta o încadrează și pe soția președintelui, respectiv mama grijulie a lui Tad.

Iată o familie interesantă. După cum se știe, Lincoln a fost un soț și un tată exemplar. A înțeles că îndatoririle de serviciu nu trebuie să afecteze buna sa prestație familială. Și-a educat băiatul în spiritul credinței creștine, dar în același timp i-a deschis mintea spre cunoaștere și oameni. Un maestru al relațiilor și un căutător al lucrurilor profunde, el ne-a lăsat o biografie fascinantă. Întreg parcursul său până să ajungă președinte, felul cum s-a comportat după aceea și finalul calm al vieții fac din el o personalitate perenă.

Noi, bărbații și tați, am avea de învățat (și) de la Lincoln. Fotografiile de mai sus ar trebui să descrie și viața noastră de familie. Apoi, investiția în proprii copii ar trebui să constituie cu adevărat o prioritate. În fond, acesta este planul lui Dumnezeu pentru părinți și așteptarea Lui pentru copii. Să-i creștem frumos, onest și pregătiți pentru provocările vieții!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.