Sub povara cărții

S

După cum probabil l-ați recunoscut, este vorba de scriitorul Gabriel García Márquez. Fotografiat de Isabel Steva Hernandez, marele romancier suportă de bună voie greutatea proriei cărți: Un veac de singurătate.

Pasionat de fotografie și film, scriitorul s-a arătat de-a lungul vieții de o jovialitate extraordinară. Mai cu seamă că aici avem romanul cel mai cunoscut al său, era normal să-și permită mici ipostazieri de gen. Nu era o reclamă pur și simplu, pentru că la momentul realizării fotografiei el era deja celebru. Este doar bucuria unui succes binemeritat, al unuia dintre cele mai inspirate condeie ale modernității.

Să remarcăm totuși sobrietatea personajului, chiar dacă postura are o încărcătură ludică. Cartea așezată precum un acoperiș intră în contrast cu mimica gravă a scriitorului. O imagine care merită privită, comentată și savurată. Puțini romancieri s-au făcut vulnerabili în acest sens. Puțini au avut inspirația unei asemenea apariții. Și pentru ineditul scenei ar trebui să-l apreciem și să ne lăsăm surprinși!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.