Și vulcanii vorbesc…

Chiar dacă uneori produce un val de panică, natura știe să fie spectaculoasă. Acum a fost rândul Vulcanului Turrialba care a pus pe jar întregul oraș San Jose – capitala statului Costa Rica. Seismologii spun că vulcanul a fost „cuminte” vreme de 130 de ani, acum s-a trezit însă… precum uriașul adormit.
După cum puteți observa, o fumul și cenușa s-a răspândit pe câțiva kilometri, periclitând locuințele din jurul muntelui. Am putea compara întregul spectacol cu muntele Sinai fumegând, pe vremea când Moise primea Legea lui Dumnezeu. A fost ceva de genul acesta, dacă ne gândim la reacția de groază ce i-a cuprins pe evrei.
Oricum, nu aș vrea să încărcăm astfel de fenomene naturale cu semnificații metafizice. Ușor putem cădea în tot felul de interpretări spiritualizante. Și, după cum spuneam, chiar nu e cazul. Să ne rezumăm la a privi și a ne minuna de imensitatea creației lui Dumnezeu!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.