Ședință foto

Cam așa stăteau lucrurile pe vremuri. O ședință foto nu era deloc lipsită de imaginație. Personajele (și mai ales copiii) trebuiau plasați în cadre cât mai neobișnuite. A fi creativ era cuvântul de ordine. Platitudinile nu erau tolerate, iar cu cât lucrurile sunt mai neobișnuite cu atât atrag mai mult atenția.

Fotografia alăturată face parte din colecția Dragoljub P. Badrljica și poartă numele: Mokrin – copil la fotograf. Publicată pe site-ul Banaterra, unul dintre cele mai reușite locuri de promovare a culturii bănățene.

Ingeniozitatea fotografului este demnă de apreciat. Totul pare desprins dintr-o poveste liniștită și aducătoare de speranță. Centralitatea copilului are multiple semnificații. Țanțoșul animal este și el o prezență simbolică. Probabil că fotografii contemporani ar avea ceva de învățat din această inginerie artistică. Sau cum s-o numesc mai bine?!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.