Seara de apologetică

S

Mâine, sâmbătă 2 aprilie ora 18.00, la Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timișoara va avea loc Seara de apologetică. Este vorba de un proiect apologetic al Fundației Peniel, realizat de data aceasta în colaborare cu biserica menționată. Cei trei vorbitori vor fi: Marius Ban, Iuliu Centea și Ghiță Mocan. Tema va rămâne neschimbată: Dumnezeu, răul și suferința.

Pentru cei care aud pentru prima dată de acest eveniment se impun câteva detalii. Nevoia unei apologetici autohtone a condus, la finele anului trecut, la organizarea primei seri de acest gen. Evenimentul a avut loc atunci la Teatrul Arcadia din Oradea. Prezența a fost bună, publicul vădit interesat. Entuziasmați, organizatorii au ales o nouă locație la începutul acestui an și au conferențiat în fața unui auditoriu la fel de interesat. Acest al doilea eveniment a avut loc la Bistrița (atunci Ghiță Mocan a fost înlocuit de Adi Soporan – Turda).

Acum, iată-ne la a treia ediție. Sperăm că timișorenii vor savura această întâlnire. Ne dorim să oferim răspunsuri raționale la întrebări complicate. Plecăm la drum conștienți de imensitatea și dificultatea temei, dar încrezându-ne în Dumnezeu și Cuvântul Său. Fie ca mâna bună a Domnului să ne însoțească în toate. Nihil Sine Deo!

comentariu

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.