Sculați voi, români!

S

Una dintre cele mai vechi și îndrăgite colinde românești. Nu cred că trece vreo iarnă fără s-o auzim, s-o fredonăm sau chiar s-o cântăm cu euforie. Numită sugestiv Colindăm, colindăm melodia s-a bucurat de o interpretare diversificată. Voci masculine și feminine s-au întrecut de-a lungul anilor în a-i prinde fiorul și apoi de a-l transmite semenilor. Dintre toate acestea, am ales varianta interpretativă a Paulei Seling.
Cu o voce mlădioasă și o impostație fermă, Paula reușește să cânte aproape tot ce-și propune. Sensibilitatea ei atât de naturală ne-o apropie în bună măsură, glasul ei devenind un vehicul pentru mesaj. Fie de Crăciun, fie de Paște, prestațiile ei muzicale te amprentează. Este, cred, cea mai strălucitoare voce feminină din spațiul muzicii pop & jazz.
Desigur, gusturile nu se discută (și, prin urmare, nici nu trebuie îndelung argumentate). Sper totuși să vă cadă bine propunerea mea muzicală, chiar cu riscul unor nostalgii din vremea copilăriei. Vă îmbrățișez!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.