Scrisoarea către Biserica din Efes (în traducerea lui Petru Creția)

S

efes

Îngerului Bisericii din Efes să-i scrii: „Iată ce spune Cel ce ține cu putere în mâna Sa dreaptă cele șapte stele și care umblă printre cele șapte sfeșnice de aur.

Cunosc faptele tale și osteneala ta, și că nu-i poți suferi pe cei răi, și cum i-ai pus la încercare pe cei ce își zic apostoli, dar nu sunt, și cum i-ai dovedit mincinoși.

Și mai știu că ai răbdare să înduri și că ai avut de suferit de pe urma numelui meu, dar că nu te-ai dat bătut.

Totuși, ceva împotriva ta am: că te-ai lepădat de dragostea dintâi. Adu-ți dar aminte, așadar, unde te aflai înainte de a cădea și căiește-te și poartă-te cum te purtai înainte. Iar dacă nu vei face așa, voi veni asupră-ți și, dacă nu te vei căi, o să-ți iau sfeșnicul de la locul lui.

În schimb, ai și partea aceasta bună: că urăști, asemenea Mie, ceea ce făptuiesc nicolaiții.

Cine are urechi să audă ceea ce Duhul le spune bisericilor; iar celui ce va ieși biruitor îi voi da să mănânce din Pomul Vieții, aflat în raiul lui Dumnezeu.

(Apoc. 2.1-7)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.