Sărbători cu Isus!

S

Isus S-a făcut copilaș, pentru ca tu să devi om perfect.

El a fost înfășat în scutece, pentru ca tu să fii eliberat de lanțurile morții.

A stat în grajd, pentru a te pune pe tine pe altare.

A venit pe pământ, pentru ca tu să atingi stelele,

Și nu a găsit loc, pentru ca tu să ai locuință în ceruri.

El, deși era bogat, s-a făcut sărac,

Pentru ca noi să devenim bogați.

Cu aceste cuvinte – scrise cândva de Ambrozie de Milano – doresc să vă urez și eu minunate sărbători. Într-o lume tot mai egocentrică și consumistă, fie ca sărbătoarea Nașterii Domnului să vă găsesască inimile deschise, mințile primenite și gândurile sus. El a venit în lume pentru ca toate acestea să fie posibile. Izbăvirea implicită adusă prin Întrupare să ne umple inimile de bucurie.

Fiți fericiți, dragii mei. Puneți-vă inima sub semnul încântării de Dumnezeu și de cele sfinte. Cum de aici de jos nu prea avem ce alege, cum mai toate sunt surogate ambalate bine, să ne înălțăm așteptările dincolo de stele. Fie ca aceste sărbători să ne facă, prin cadrul ce-l oferă, mai buni. Lucrul acesta este posibil pentru oricare dintre noi. Să uităm pentru o clipă de noi și azi, de ziua Nașterii Sale, să-I permitem să ne inunde cu prezența Sa. Ne va face atât de bine, pentru că e vital. Nu putem trăi fără El!

comentarii

 • Isus S-a facut Copilas penttu ca numai asa putea deveni Om ca si noi, parcurgand intregul proces al cresterii umane… dar El S-a facut Copilas nu ptr aramane Copilas, ci ptr a creste Om mare care sa Isi duca misiunea primita si acceptata la capat….
  Mi se dovedeste ca si teologii sau episcopi gresesc in afirmatiile lor… e mai corect sa spui ca Isus S-a facut Om (prin asta intelegand ca a fost copil care a devenit om), atunci cand pui in balanta faptul „pentru ca noi sa devenim oameni perfecti”… copil-copii, om-oameni.. daca intelegeti ce vreau sa spun!

  • Teologii și episcopii greșesc și ei. Numai Dumnezeu nu greșește. Doar că, în acest caz, Ambrozie nu greșește. Dimpotrivă, el afirmă implicit întreg adevărul enunțat de tine. Spunând COPILAȘ el a subliniat, de fapt, natura umană a lui Isus (istoricitatea Lui) într-o epocă bântuită de erezii docetiste. Repet: Ambrozie a subînțeles că Isus este Om și Dumnezeu. El nu-L restrânge pe Isus la un infantilism blasfemiator. Mai mult, cei care citesc spusele lui pot să subînțeleagă întregul adevăr. Îmi pare rău că nu ai prins ideea (și ai simțit nevoia s-o expui desfășurat… dar redundant).
   Cele bune!

   • ba am inteles..altceva am vrut sa subliniez… si daca Ambrozie voia sa fie mai profund, putea zice : Hristos S-a facut embrion uman, fiind nascut ca si prunc si apoi dezvoltandu-Se ca si Om…”… ptrt ca, in prima instanta, accentul cade pe Prunc (prilej ptr siropeli despre saracul si fragilul Prunc! DAR care Prunc de fapt era in acelasi timp si Suveran peste tot Universul…nu era assa neajutorat, precum se spune azi…)

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.