Să vină colindătorii

S

Reprezentativ dincolo de sfera melomanilor, Corul Madrigal este fără îndoială un brand cultural românesc. Ținuta artistică, sobrietatea prestațiilor și elecția repertoriului fac din el un cor aparte, demn de apreciat. Prin spiritul cuprinzător al dirijorilor, corul a promovat în bună măsură folclorul românesc, așezându-l într-o notă cultă și curtenitoare.
Iată aici un colaj de trei colinde autohtone. Toate sunt cunoscute, îndrăgite și – cred eu – fredonate de mulți români. Se începe cu Iată, vin colindători, una dintre colindele tonice ale noastre. Descooperim în versurile ei atât bucuria de a colinda, cât și bucuria de a fi colindat. Celelalte două urmează aceeași stilistică. Cred că, reascultându-le, ne vom reapropia de spiritul mioritic atât de drag și armonios. Multă poezie și o invitație permanentă la visare. Sigur că totul trebuie bine dozat, chiar temperat. Dar, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, sufletele ne sunt mai deschise poate spre aceste abordări. Audiție reușită!

Colaj Corul Madrigal- 3 Colinde

Vezi mai multe video din politica

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.