Să ne trăiești, EUROPA!

S

Din nou e ceas de sărbătoare. Europa mai împlinește un an… Dacă până acum a fost numită Bătrânul Continent, pe an ce trece va îmbătrâni mai tare…

Senectuții i se asociează înțelepciunea, prudența. Este oare Europa așa? Și-a găsit oare acest continent liniștea, tihna și discernământul? Putem scăpa vreodată de hiatusul dintre Occident și Orient de unde unii spun că am avea două Europe?! Iată întrebări cu răspunsuri variabile. Dar oricum ar fi, azi toată lumea este optimistă. Deși viitorul vârsncului continent nu este prea roz, mă risc și eu cu câteva urări:

  • Europa să aibă parte de o uniune durabilă și stabilă;
  • Europa să așeze în centrul gândiri ei constituționale noțiunea de Dumnezeu și de credință creștină;
  • Europa să învețe din războaiele mondiale că pacea este mai prețioasă decât orice câștig;
  • Europa să devină un model lipsit de infatuare pentru toți care vor să se civilizeze;
  • Europa să aibă un mai mare apetit pentru viața creștină și pentru misiune.

Alături de cele mai alese gânduri, optimiști și noi așa cum se cuvine, să nu uităm: NIHIL SINE DEO.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.