Rugăciunea săptămânii (120)

R

O, Doamne, pune-mi iubire și iertare în suflet! Învață-mă adevărata milă și bunătateea de a trece cu vedere greșelile celui de lângă mine!

Domolește supărările acestei zile și vorbele-mi nedrepte, fă să mă văd pe mine însumi așa cum sunt cu adevărat, ajută-mă să-mi judec propriile reacții, și nu pe ale altora! Ajută-mă să-mi alung din inimă și amintirea mea toată ranchiuna, mânia și necazul! Chiar și când supărarea îmi este îndreptățită, potolește-mi simțămintele, trezind în mine milostenia și căința pentru partea mea de vină la păcatul lumii!

Fie ca în această noapte și mereu să iert de o mie de ori și să fiu vrednică de Tine și să nu mă tem de judecata Ta, căci Tu ești cinstit și drept când ne ierți păcatele și ne cureți de toate nelegiurile.

(Maica Alexandra – Principesa Ileana a României)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.