Rugăciunea săptămânii (107)

R

Doamne, fă ca să fiu pentru Tine un cărturar al tainelor Tale, ca Tu să tâlcuiești prin robul Tău asemănările Tale! Dă-mi, Doamne, să vorbesc despre sorocul cel mai ascuns dintre toate! Îndrăzneala iubirii vine din iubire. Dacă ascuns este ceasul slăvitei Învierii Tale, spaimă mare e a ne apropia de nașterea Ta [veșnică]. Dar poate că în ceasul al șaselea al acelei nopți binecuvântate a înviat Domnul și Dumnezeul nostru.

Iată, Doamne, foamea mea a strâns fărâmiturile simbolurilor cu tâlcuirile lor. Limba drepților e gata să tâlcuiască simbolurile bogăției Tale. Închinu-mă Ție, Doamne! Fie ca și de la robul Tău să urce către Tine, Doamne, darul cuvintelor mele. Pomenește-mă și pe mine împreună cu tâlharul, ca în umbra lui să intru și eu în Împărăția Ta!

(Efrem Sirul)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.