Regulile Împărăției

R

Este evident că Împărăția lui Dumnezeu operează cu un set de reguli diferite de ale oricărei alte împărății de pe pământ. Împărăția lui Dumnezeu nu are granițe geografice, nu are un oraș-capitală, nu are o clădire a parlamentului, nici însemne regale pompoase. Urmașii ei trăiesc în mijlocul cușmanilor, nu separați de ei, printr-un gard sau printr-un zid. Împărăția trăiește și crește în ființele omenești.

În acest fel descria Philip Yancey caracterul particular al Împărăției lui Dumnezeu. Desprins din Isus pe care nu L-am cunoscut, citatul își propune o conștientizare a cititorului. Vrăjiți de rigorismul organizatoric al lumii în care trăim s-ar putea să uităm cealaltă dimensiune. În predicarea lui Isus doar Împărăția Tatălui contează. Istoria mare acolo se scrie, iar apartenența noastră la ea nu e decât un favor nemeritat. Caracterul suprastatal al Împărăției Cerești ne compleșește mereu, iar autoritatea Regelui Ceresc ne umple inimile de speranță.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.