Printre timișoreni (două zile)

P

Printr-un fericit concurs de împrejurări, marți și miercuri (3-4 iunie) voi fi în Orașul de pe Bega. De obicei ajung pe aici în grabă mare, pentru câte un eveniment la care ajung pe fugă și de la care plec la fel. Acum însă va fi diferit. Voi zăbovi mai mult în acest frumos oraș, cu oameni minunați și bine orientați. Marți, 3 iunie, voi sluji la o întrunire de tineret în cadrul Bisericii Baptiste Betel. Mă voi înscrie, cu plăcere, în maratonul lor intitulat: M-aș căsători. Poate fi faină viața de cuplu?. Mesajul meu va încerca să lămurească Ritmul prieteniei sentimentale, cadența pe care ar trebui s-o ținem pentru a ne căsători bine. Cu aceeași ocazie va avea loc și lansarea cărții Alături de Isus, bineînțeles cu posibilitate de achiziție. Mă bucur de prezența prietenului și colegului meu, Florin Ile – directorul executiv al Societății Biblice din Oradea. Cred că îmbinarea celor două momente – lansarea și predica – să se armonizeze într-un mod fericit.
Afis Repere 2014_v2Miercuri, 4 aprilie, voi participa seria de conferințe organizate de Centrul Areopagus, intitulată „Repere în interpretarea Sfintei Scripturi”. Îmi revine sarcina de a vorbi despre Evanghelia după Marcu. O evanghelie plină de acțiune, scurtă și impresionantă în același timp. Întreaga prezentare se va finaliza, ca un epilog, cu chestiunea uceniciei. Subiect atins și în carte, el va „rezolva” într-un fel expunerea de la Areopagus.
Dincolo de aceste detalii, îmi doresc pentru aceste zile călăuzirea Domnului. Îmi doresc, de asemenea, să reîntâlnesc prieteni dragi dar cu care mă văd rar. Cred că va fi un timp al harului și al zidirii spirituale. Pe cei care sunteți prin preajmă, vă aștept cu drag. Să sperăm cu toții în clipe frumoase, alături de Cuvântul lui Dumnezeu.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.