Primăvară, bine ai venit!

P

Ghiocei, crini și toporași! Într-un cuvânt: PRIMĂVARĂ. Dacă tot e prima zi a lui Martie de ce n-am fi și noi mai… primăvăratici. Poate vremea de afară nu ne prea zâmbește, dar perspectiva e încurajatoare. Ați fost sau nu la cules de ghiocei, ei ne așteaptă, sunt acolo. Vestitori ai primăverii, culeși sau nu, sunt gata să ne anunțe că ciclul anotimpurilor nu a înghețat de frig.
Tudor Gheorghe a reușit poate cel mai bine să ne transpună pe muzică aceste versuri superbe. Această piesă are tot ce-i trebuie: ritm, amplitudine, profunzime. E în ton cu aceste zile și, bine-ar fi, în ton cu sufletul nostru. S-o ascultăm cu plăcere deși, foarte probabil, am auzit-o de nenumărate ori până acum. Să ne lăsăm pătrunși de atfmosfera înnoitoare a primăverii. Fie-ne sufletul tonic și primenit, în fiecare zi, în fiecare circumstanță. Doamne ajută!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.