Plângeți cu cei ce plâng

P

Vestea a căzut ca un trăsnet într-o zi însorită. La ștrandul din cartierul Ioșia din Oradea, o fetiță de numai șapte anișori a fost aspirată pe canalul de evacuare. Evenimentul a fost transmis la știri cu o rapiditate jurnalistică, fără ca vreunul dintre noi să bănuiească a cui ar putea fi copila.

Tragedia s-a produs undeva în dupămasa zilei de vineri, iar spre seară telefoanele au început să sune. Aveam să descopăr că e vorba de singura fetiță a colegului nosru, pastorul Ionel Haidău. Până târziu în noapte am fost suna și am sunat și eu pe alții pentru rugăciune. Azi, împreună cu biserica Vestea Bună din Beiuș, am înălțat rugăciuni pentru părinții distruși. Ce am putea face mai bine decât atât?!

Ionel a încurajat pe mulți prin slujirea lui. Soția sa, o profesoară de excepție la Liceul Teologic Penticostal, a format cateva generații de elevi. Acum ei sunt puși la grea probă. Când sicriul e la altcineva acasă mai găsești cuvinte de încurajare, când sicriul e în casa ta… nu mai găsești decât lacrimi.

Vă invit să înălțați o rugăciune pentru acești părinți. Să nu-i uitați nici pe cei doi frațiori care au asistat la tragicul accident. Cât despre declarațiile contradictorii ale anchetatorilor… nu vreau să comentez aici. Este jenant cum încearcă să se răstoarne întreaga vină asupra părinților (a mamei, în special). Dar am promis că nu comentez. Domnul să mângâie acești părinți sfâșiați de durere!

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.