Paul despre copiii, soția, prietenii și suferința lui Iov

P

Cine citește Biblia o dată pe an știe că în această perioadă încheie cartea lui Iov. Paul, fiul nostru, face acest exercițiu pentru al treilea an consecutiv. Este, prin urmare, la a treia întâlnire integrală cu cartea care descrie cel mai dramatic suferința umană. Zilele astea am purtat cu el o discuție pe marginea acestui personaj și i-am cerut să scrie cum vede el lucrurile. Vă previn că părerile ce le veți citi sunt netrecute prin experiența vieții, dar poate chiar acest fapt le face mai interesante (Paul are doar 12 ani).

  • Iov și copiiiIov a avut mulți copii și i-a iubit la fel. În timpul suferințelor i-a pierdut pe toți, dar după aceea i-a primit înapoi pe toți zece.
  • Iov și soția: Soția lui Iov a avut grijă de el, dar nu l-a încurajat. Îi spunea mereu să-l blesteme pe Dumnezeu, dar el n-a ascultat-o… și bine a făcut.
  • Iov și prieteniiIov a avut așa prieteni care, în timpul suferinței, i-au spus că sigur a făcut ceva rău de este pedepsit în halul ăsta. Dar de fapt ei nu aveau dreptate.
  • Iov și suferințaIov a trebuit să sufere pentru ca Dumnezeu nu putea rămâne de rușine față de Satana. Dacă Dumnezeu i-a spus acestuia că Iov va rămâne statornic, atunci lucrul acesta trebuia dovedit. Dar Iov L-a ascultat și în cele mai grele ceasuri.

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.