Olanda în sărbătoare

O

Regina Wilhelmina, abdicase în 1948. În același an, la 6 septembrie, urca pe tron fiica ei, Juliana. După decesul acesteia, în 2004, în Țara Lalelor urca pe tron Regina Beatrix, moștenitoarea tronului. De atunci și până (inclusiv) azi, reginei Beatrix i se fac cele mai calde și entuziaste urări cu ocazia zilei naționale: 30 aprilie.

Mi se pare interesant cum a receptat mass-media evenimentul. Stabilitate, naturalețe, respect. Chiar mai mult, întrezăresc o oarecare tihnă specifică Țărilor de Jos. Oamenii chiar se bucură, îmbrăcați în culori vii. Multe flori… atmosferă de primăvară.

Să aducă Dumnezeu vremuri mai tihnite și pentru țara noastră. Să putem și noi alterna seriozitatea cotidiană cu exuberanța sărbătorii. Era să uit de unde am plecat… așa că: O LALEA PENTRU REGINĂ!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.