O săptămână maraton

O

Cu voia Domnului voi începe de luni un maraton evanghelistic. Este primul de o asemenea solicitare (anul acesta).

 • Luni seara voi predica la Biserica Penticostală din Caporal Alexa, județul Arad (în apropiere de Sântana). Este o localitate destul de mică dar cu o comunitate bine închegată. Clădirea bisericii a fost recent amenajată, ceea ce o face cochetă și primitoare. Această biserică o vizitez încă din anii studenție. Chiar și în timpul șederii la Geneva, în anumite vizite, reușeam să ajung pe acolo. Mă leagă de această comunitate rude și prieteni destul de apropiați. Păstorul este unul dintre cei mai blajini slujitori dintre câți mi-a fost dat să cunosc (Cornel Țună). Ceea ce mă impresionează de fiecare dată sunt copiii de diferite vârste care cântă energic și recită psalmi la slujbă.
 • Marți voi fi la Biserica Baptistă din Satu Mare. Este pentru a doua oară când slujesc aici (prima dată a fost anul trecut tot cam pe vremea asta). Îmi aduc și acum aminte cu plăcere de acea seară. Un interior extrem de primitor, un auditoriu elevat dar în același timp doritor de Scriptură. Cât despre pastor, Mihai Micula, nu am decât aprecieri înalte. Un slujitor cu potențial dar în același timp sensibil și spiritual. Sunt încântat să-l cunosc și să putem sluji uneori împreună.
 • Miercuri voi sluji în județ, la Dușești. Este vorba de Biserica Baptistă din localitate. Nu am mai fost niciodată pe acolo, dar nădăjduiesc în însoțirea Domnului. Nicușor Curpaș (cunoscut mai degrabă ca un om de radio – la RVE Oradea) se ocupă de această biserică. Citesc în el o preocupare pură și un devotament pilduitor în ceea ce privește slujirea. Probabil că și din celelalte confesiuni neoprotestante vor fi la aceste seri de evanghelizare.
 • Joi voi fi, prin harul Domnului, la Biserica Penticostala din Diosig. În ultimii doi ani slujesc regulat la serile de evanghelizare și sunt încantat să particip și acum. Este o comunitate cu o bună tradiție penticostală, cu veterani ai credinței din acea regiune. Apreciez sârguința pastorului Ghiță Bogdan. Este un slujitor creativ și care încearcă să conducă biserica spre noi orizonturi. Să dea Dumnezeu izbândă!

După acest maraton, vineri voi zbura spre Roma. Probabil voi posta un material aparte cu vizita la Roma. În treacăt fie spus, acolo vor avea loc și cursuri de Școală Biblică. Pe lângă acestea, vor fi întruniri cu familiile, dar și proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu.

Mă rog lui Dumnezeu pentru însoțire și protecție pe drum. Slujirea nu este chiar așa de romantică precum pare, dar este cel mai bun lucru ce-l putem face din condiția de oameni mântuiți. Fie prezența lui peste mine și peste toți cei ce, în această perioadă, aleargă la evanghelizări.

  comentarii

  De Ghiță Mocan

  Ghiță Mocan

  Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.