„Nu roși. Îți spun adevăruri!”

N

Dragostea nu înseamnă să rămâi fără suflare; nu este niciun entuziasm nemărginit, nici împărtășirea promisiunilor de pasiune veșnică; nu este nici dorința de a te împerechea la fiecare două minute pe zi  și nici de a sta întins în pat în miez de noapte, imaginându-ți că el îți sărută fiecare centimetru din trup. Nu, nu roși. Îți spun adevăruri. Toate acestea nu înseamnă decât a fi „îndrăgostit”, ceea ce poate face orice nătărău.

Dragostea însăși este ceea ce rămâne după ce etapa îndrăgostirii s-a consumat… Eu și mama ta ne-am bucurat de ea, am avut rădăcini care au crescut unele spre celelalte pe sub pământ, iar atunci când toată floarea a căzut de pe crengile noastre, am descoperit că suntem un singur copac, nu doi.

(Fragment din romanul Mandolina căpitanului Corelli,

de Louis de Bernière, Curtea Veche, 2007)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.