Nemoianu despre modernitate

N

Nu știu în ce măsură citiți/ascultați Virgil Nemoianu. În cazul în care da, înseamnă că suntem în aceeași barcă. În cazul în care nu, vă recomand să începeți cu o colecție de eseuri apărută la Polirom sub titlul: Jocurile divinității. Veți avea o plăcută surpriză și vă veți simți încă o dată mândri că sunteți români. Nemoianu este un eminent profesor universitar la Universitatea din Chicago, dar continuă să se emoționeze românește. Este profund interesat de mersul României, participând adesea la simpozioane culturale.
Vă propun un material în care, cu o forță de sinteză uimitoare, profesorul definește modernitatea noastră cea de toate zilele. Un material de vizionat și (îndrăznesc eu) de revizionat!

comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.