Mișcarea Duhului

M

În ce măsură Cincizecimea a schimbat viața ucenicilor? Care sunt paradigmele credinței creștine după Fapte 2? În ce domenii a acționat Duhul în viața apostolilor? Bisericile care s-au deschis până la marginile pământului au fost rezultatul unui proiect sau inițiativa lui Dumnezeu prin Duhul? Este vorbirea în limbi un fenomen repetabil? De ce nu găsim nici o biserică în Fapte fără vreo dovadă puternică a manifestării Duhului?

Acestor întrebări vom încerca să răspundem în această seara, la ora 18.00, în cadrul unei Conferințe de tineret, organizată la Biserica Penticostală Smirna din Timișoara. A trecut ceva vreme decând n-am mai fost în Orașul de pe Bega. Ultima dată a fost tot la o întrunire de tineret, dar la Biserica Baptistă Betel. Deși tematica va fi diferită acum – doar suntem la o săptămână după Rusalii – mă aștept ca tinerii să fie la fel de interesați. Ca noi toți și ei au nevoie de plinătatea Duhului în fiecare zi.

În ciuda unei dezorientări dogmatice, cred că tinerii vor fi cât se poate de lucizi. Reținerile gratuite și excesele eșuate pot fi depășite printr-o așezare biblică a lucrurilor. Veacul acesta, dominat de păcat și răutate, poate fi luminat doar de oameni plini de Duhul Sfânt. Oare vom înțelege noi asta? Eu sper că da și mai sper că și această ocazie o va folosi Dumnezeu pentru creșterea noastră spirituală. Fie Domnul cu noi!

comentariu

  • „În ciuda unei dezorientări dogmatice, cred că tinerii vor fi cât se poate de lucizi” … aţi avut dreptate! cauza pe care o presupun: traditia … ii acuzam pe ortodocsi ca au traditie, dar o avem si noi pe a noastra [poate chiar mai bogata, paradoxal cu putinii ani pe casre ii avem in Romania] …

    Recent, am incercat sa demontez o dogma traditionala intalnita la penticostali: „baptistii nu au Duhul Sfant”…insa fratele nu era dispus sa renunte la tarditie „asa am primit…pastreaza ce ai primit…incredinteaza la altii [erezie perfecta…in loc sa citeasca Scriptura, el o citeaza]”…iertati-mi spiritul critic [radical]

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.