Mai jucați șotron?

M

Cine nu-și aduce aminte de pătratele riguros dispuse pe trotuar? Cine nu are uneori nostalgia ghidușiilor dintr-o copilărie pe care o elogiem? Cred că fiecare, indiferent de vârstă, purtăm în noi tot felul de nostalgii.

Nu mică mi-a fost surpriza să descopăr în numărul curent al revistei România Literară un articol scris chiar despre istoria… șotronului. Eseul poartă ilustra semnătură a Rodicăi Zafiu, o adevărată doamnă a culturii autohtone. Preocuparea domniei sale pentru subiecte mai puțin discutate este deja cunoscută cititorului avizat.

Fără să intru în detalii de nici un fel, vă recomand să citiți întrecul material AICI. E un deliciu deopotrivă literar și ludic.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.