„Mă consideram cea mai singuratică persoană din univers”

M

singuratate

Pe când aveam 11 ani, mă consideram cea mai singuratică persoană din univers, părăsit chiar și de Dumnezeu. Din anumite motive am renunțat la ideea că familia oferă stabilitate, că un tată oferă protecție și că cei din jur pot fi persoane de încredere. I-am întors spatele până și lui Dumnezeu, singureele momente când îmi aminteam de El fiind acelea în care Îi adresam insulte pline de mânie și injurii murdare. Nu aveam de gând să îmi recunosc falimentele și slăbiciunile. Din păcate, nu înțelegeam cât de distructiv poate fi pentru sufletul cuiva să trăiască într-o stare de negare totală a adevărului.

Am luptat din greu, ca să mă asigur că cele mai mari temeri și cele mai profunde sentimente de rușine, izvorâte din experiențele prin care trecusem, aveau să fie îngropate în tăcere. Din punct de vedere emoțional, eram asemenea unui analfabet isteț care reușea să-i convingă pe cei din jurul lui că știe să scrie și să citească.

(Fragment din introducerea autobiografiei lui Josh McDowell,

intitulată Neînfricat și apărută anul acesta la Editura Scriptum – Oradea)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.