Lansarea de la Cluj

L

Scriu aceste rânduri în preziua lansării cărții Alături de Isus la Cluj. Așadar, mâine – 7 mai – în ambianța librăriei creștine Grace’s Home, la ceas de seară (ora 18.00), vă aștept la un popas pentru minte și inimă.
În ce mă privește, percep evenimentul cu entuziasm și speranță. Apreciez deschiderea celor de la librărie pentru a promova lucrări de genul acesta. Cred că astfel de momente ar trebui să definească librăriile noastre, izbăvindu-le din tirania comercialului. Sunt ocazii în care iubitorii de carte își pot da mâna, iar autorii se pot simți încurajați.
Sunt onorat să-l am alături pe Teofil Pintilie (Cluj), unul dintre tinerii căruia îi port un respect aparte. Om de litere și spirit, el face dovada unei bune adaptări atât în spațiul evanghelic, dar și în spațiul mai larg al culturii laice. Apoi, cu aceeași plăcere salut prezența lui Daniel Farcaș (Oradea), unul dintre prietenii mei recenți. Teolog și filolog de anvergură, editor și traducător inclusiv din limbi clasice, Daniel este un exemplu de acribie și erudiție. Ceea ce este și face el ne dovedește că, inclusiv în mișcarea evanghelică, putem să țintim spre calitate și suplețe intelectuală. Nu în ultimul rând, ca o surpriză cu adevărat neașteptată, am plăcerea să-l întâlnesc (prima dată live) pe sculptorul Liviu Mocan. Cum nimic nu e întâmplător, mâine se încheie și expoziția de artă plastică intitulată
Mielul și găzduită de aceeași librărie. Deși împărtășim același nume de familie, drumurile noastre nu s-au întâlnit. I-am admirat de la distanță lucrările, i-am savurat vivacitatea cu care crede și rostește. Este admirabil să avem în mediul evanghelic artiști de-o asemenea anvergură. Sigur vom descoperi împreună că împărtășim mult mai multe puncte comune decât numele de… mocan.
Și alți oameni speciali vor lua cuvântul la eveniment. Cred că va fi un timp binecuvântat și variat. Nu mă îndoiesc de profunzimea și cordialitatea fiecăruia. Cred că nu va fi „încă” un eveniment, ci mai mult de atât. Doamne dă-ne izbândă!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.