La Straubing… după mulți ani

L

Au trecut ceva ani. Viața și slujirea m-au reținut din 2008 în România, iar prin Germania am fost mereu în trecere. Ocazii ar fi fost, dar n-am reușit să ne sincronizăm. La acest sfârșit de săptămână (19-21 aprilie) voi reveni în Straubing, un burg german de toată splendoare. Nu departe de Munchen și Regensburg (orașul natal al lui Benedict XVI), orașul este de un pitoresc aparte. După cum se poate vedea în materialul atașat, el reproduce în miniatură spiritul occidental din zorii modernității.
Voi reîntâlni membrii din câteva biserici pe care – în perioada mea geneveză – le-am vizitat cu drag. Voi fi din nou în compania câtorva prieteni buni, oameni care-și sacrifică puținul timp liber în slujire și ajutorare. De data aceasta voi sluji în cadrul unei conferințe de familie ce va avea loc la Biserica Penticostală Română din localitate. Sunt așteptate cupluri din toată zona Bayern și nu doar din spațiul evanghelic. Mereu i-am încurajat pe organizatori să invite familii indiferent de spațiul confesional. Cred că este o ocazie nimerită să ne cunoaștem și să legăm amiciții rodnice.
Îmi doresc o proaspătă călăuzire a Duhului, iar atmosfera să fie un cadru optim pentru părtășie. Duminică voi participa la un botez noutestamenal în biserica locală, iar apoi mă voi întoarce spre casă. Dacă toate vor decurge bine, voi ajunge acasă într-o zi cu semnificație pentru mine și familie. Doamne ajută!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.