La Sebeș, printre tineri

L

După sezonul nunților, iată că vine și sezonul întrunirilor de tineret. Elevii se adună pe la școli, iar studenții de asemenea. Întâlnirile săptămânale organizate de fiecare biserică locală au început și ele, în sincron cu anul școlar/universitar. Așa se face că în următoarele săptămâni (sâmbetele, cu precădere) mă voi afla printre tineri, încercând să ne zidim prin Cuvântul Domnului.
Mâine (sâmbătă, 26 octombrie) de la ora 10.00 voi participa la Conferința de Tineret organizată de Biserica Eben-Ezer din Sebeș (jud. Alba). Împreună cu organizatorii am decis să abordăm o temă mereu actuală: Despre rugăciune. Disciplină spirituală despre care se predică mult și se practică puțin, rugăciunea va fi și subiectul întregii zile. Deși nu este unul dintre cele mai comode, cred că Duhul lui Dumnezeu va lucra la inimile noastre – ale tuturor – pentru a ne face mai rugativi. Cred că rugăciunile părinților sunt necesare, nu și suficiente. Copiii noștri trebuie să se deprindă și ei cu acest exercițiu. Or, dacă nu-i îndemnăm, dacă nu le aducem argumente scripturale și dacă nu le oferim modele, cum o vor face?!
Oferind și un scurt video din această biserică, nu voi ezita să apreciez inițiativa pastorului Ruben Sîrbu și a colaboratorilor săi. Întreaga echipă, tinerii locali și toți care într-un fel și altul au pus umărul, merită sincere mulțumiri. Domnul să fie cu noi și să ne dea o zi cu har!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.