LA MULȚI ANI!

L

Am un obicei bătrânesc, poate superstițios, dar care nu a dat greș niciodată: în noaptea anului nou, înainte de culcare, deschid Biblia la întâmplare, iar dimineața citesc primele versete de pe pagina din stânga. Evident, cel mai adesea sunt din Vechiul Testament. Fie că răspund la frământări intime, personale, fie la marile îngrijorări ale lumii, totdeauna textele respective îmi luminează înțelegerea.

Sunt cuvintele lui Alexandru Paleologu, dintr-un text confesiv. Mi-au plăcut și le-am păstrat pentru prima zi din 2012. Interesantă această relație necesară, profundă și de neînlocuit cu Biblia. Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi, ea are întotdeauna un mesaj personal. Totul e s-o deschidem și să lăsăm mintea să cugete.

Nu știu cum v-ați petrecut noaptea dintre ani, dar faptul că suntem în prima zi a celui nou e un prilej de bucurie. Discret, fără să fac zgomot mare, mă alătur celor care vă îmbrățișează și vă urează din suflet. Vă doresc un an plin de realizări, în care să vă regăsiți în prezența Domnului. Să fie anul acesta încărcat de semnificație în planul credinței. Să fim mai folositori Împărăției lui Dumnezeu pe pământ și să răsfrângem raze de lumină în jur. Să ne încruntăm mai puțin, să zâmbim mai mult. Tot ce este reprobabil și ieftin să respingem, apucând cu nesaț tot ce e vrednic de primit. LA MULȚI ANI!

comentarii

  • Citind despre acest obicei sfant al lui Alexandru Paleologu am avut impresia ca aceste cuvinte sunt scrise de mama. Ea avea obiceiul cand eram acasa sa ne stranga ca pe pui in jurul Bibliei si ne punea pe fiecare sa o deschidem ca sa vedem ce ne vorbeste Domnul.

    La inceput era o joaca apoi cand am crescut am constientizat ca atunci cand iei Biblia in mana este ca si cum ai pune mana pe telefon sa Il suni pe Dumnezeu (vorbesc in termeni moderni :))

    Am citit de curand si mi-a placut ca Biblia este singura carte al carei autor este prezent cand o cintesti.

    La multi ani!

    • E bine dacă fragmentul ți-a amintit momente plăcute. Da, citirea Bibliei ne oferă șanse spirituale incomensurabile. Fie Domnul cu tine și cu ai tăi!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.