„Jur să votez cu Ponta!”

J

Asta li s-a cerut romilor din comuna Călinești. Mai mare lor (rege, dacă am înțeles bine) le-a cerut suprema făgăduială că, duminică, vor pune ștampila pe Victor Ponta. Mă rog, fapul că unii l-au (re)botezat în „Fonta”… ce mai contează. Important este că au jurat în cor și s-au arătat încrezători în viitor. După cum vedeți, accentul cade pe salariu și pe stabilitate națională. Socialiști până în măduva oaselor votanții din Călinești. Imaginile sunt halucinante, iar supușii regelui docili și entuziaști.
După o campanie incandescentă, nici nu se putea un epilog mai bun. Sigur, se mai pot înâmpla multe până duminică, dar – până una-alta – aici s-a atins o culme. Jurăminte întru alegeri n-am mai văzut, ceea ce arată că unii iau democrația foarte în serios. Își exercită dreptul la vot pe viață și pe moarte, strigându-și opțiunea politică pe străzi și căzând ușor în ridicol. Masele trebuie mișcate cu orice preț, iar mașina de vot a PSD-ului merge ca unsă.
Ce să mai zicem?! Faraonii și cezarii mai că l-ar invidia pe Victor Ponta. Nici lor nu li s-au făcut atâtea jurăminte probabil. Mai rămâne să i se înalțe statui și să facem spectacole în aer liber. Jena acestor ultime zile de campanie nu cunoaște limite. Ne e aproape rușine de noi înșine, în propria noastră țară. Doamne ai milă!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.