Întrebarea săptămânii (7)

Cine oare ne va încredința adevărata bogăție dacă nu ni se poate încredința nici măcar bogăția pieritoare? Cine oare îmi va încredința un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni un trup ceresc?

(C.S. Lewis)

comentariu

  • La a doua intrebare, raspunsul este: Dumnezeu ne va incredinta acel trup ceresc cand vom ajunge la desavarsire datorita LUI, nu datorita noua… si cand spun „datorita Lui, nu datorita noua”, nu fac abstractie de responsabilitatea umana (aici deja incepem sa vorbim de rasplatiri, desi si acelea sunt tot datorita luccrarii Lui in noi si a imputernicirii Lui!)… doar ca, daca am fi luati la bani marunti, cine am merita harul Lui si glorificarea? Doar datorita lui avem parte si vom avea parte de ele!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.