Încă un glas frânt

S-a dus dintre noi înainte ca vocea ei să-și găsească locul meritat. Cel puțin eu așa cred. Un glas de o asemenea calitate, o sensibilitate atât de profundă merita o mai bună mediatizare. Marilena Dobre, căci despre ea este vorba, a decedat marți noaptea într-un spital din New York. Ajunsese acolo deja în comă, dar însoțită de speranțele și rugăciunile celor dragi. De fapt, ultimele săptămni au fost critice. Medicii americani n-au mai apucat să realizeze transplantul de ficat pentru că nu mai aveau la cine. Au declarat că, oricum, operația n-ar fi reușit. Dezondământul ar fi fost același… din nefericire.
La 43 de ani, Marilena a plecat lăsând în urmă amintiri sângerânde și vise năruite. A debutat în 1997, la Mamaia, iar de atunci a cântat cu o pasiune molipsitoare. Ovidiu Komornyik nu se sfiește s-o vadă ca pe o soră, iar alți artiști de talie nu se rețin să verse lacrimi. A lucrat câțiva ani la Teatrul de Revistă din București, dar a fost cunoscută în special pentru prestațiile ei în locuri publice. Nu avea fițe, nu avea pretenții, pentru că-și iubea prea mult meseria. De fapt, nu era o meserie, era modul ei de viață.
Iutubul ce vi-l ofer drept argument vorbește de la sine. Nu a cântat orice texte… ce din coa(r)dă au să sune. Și-a respectat publicul și, repet, merita mai mult sub aspect mediatic. Într-o țară unde televiziunile comerciale se lăfăie, ea a avut prea puțin loc. Știți de ce? Pentru că era o altă plămădeală, era altceva. Ne părăsește, așadar, o aristocrată a muzicii de suflet. Marilena cânta bine, din inimă și… atât de românește!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.