În ziua alegerilor…

Niciodată n-am dat sfaturi cu iz politic pe aici. Când comentariile mele au avut vreo legătură cu politica au fost pur teoretice, fără nici o formă de angajament. Într-o zi așa de fierbinte ca aceasta cu atât mai puțin. Fiecare știe deja ce are de făcut, unde trebuie să pună ștampila.

Eu voi oferi candid câteva curiozități biografice. Cine s-a mai născut și a mai murit într-un 10 iunie. Prin aceste detalii nu vreau să bagatelizez responsabilitatea votului, ci să ofer cititorilor mei și un moment de relaxare.

  • Un împărat se naște: Petru I cel Mare (în 1672) și altul moare: Alexandru cel Mare (323 î.Hr.);
  • Doi mari scriitori, premiați cu Nobelul, au legătură cu 10 iunie: Saul Bellow se naște la 10 iunie 1915; Sigrid Undset se stinge la 10 iunie 1967;
  • Doi muzicieni se nasc la această dată: Hariclea Darclee (1860) și Dan Constantinescu (1931);
  • Alți doi muzicieni ne părăsesc într-un 10 iunie: Arrigo Boito (1918) și Ray Charles (2004).
  • Să mai menționăm și ieșirea din scenă a doi mari actori. Unul american, Spencer Tracy (1967) și unul român: Geo Barton (1912).

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.