În așteptarea primăverii…

Deși nu se mai cere la școală (sau chiar din cauza asta), obișnuim să predinem fiului nostru Paul să facă tot felul de compuneri. Alegem împreună tema, îi oferim câteva indicii, și-l lăsăm să-și aștearnă gândurile pe hârtie. Cea de ieri era dedicată primăverii, anotimpul mult așteptat de noi toți. M-au impresionat câteva figuri de stil și asocierile subtile pentru un copil de clasa a IV-a, motiv pentru care vă ofer un fragment aici:

Mândrul soare sclipitor risipește capriciile iernii ajutând ghioceii zglobi să se ivească. Mantaua verde și pufoasă a ierbii își arată cu mândrie firele către soarele ce aruncă mingi de aur spre pământ. Vrăbiile și celelalte păsărele cântă imnuri  eroilor români. Copacii își îmbracă iarăși hainele verzi și pline de rod. Urșii somnoroși se trezesc mormâind agale. Primăvara este un anotimp frumos!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.