Hitler și evreica de lângă el

H

eva_si_adolfDeși e greu să pui împreună evreii și pe Adolf Hitler, se pare că ultimele cercetări ne obligă să o facem. Potrivit unor analize ADN, Eva Braun – soția lui Hitler, a avut origini evreiești.

Această teză se sprijină pe analiza părului provenind dintr-o perie de păr găsită la Berghof (reşedinţa lui Hitler în Bavaria), unde Eva şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în al II-lea Război Mondial. În acest păr, cercetătorii au găsit o secvenţă specifică de ADN „asociată puternic” evreilor aşkenazi, care reprezintă aproximativ 80% din populaţia evreiească.

Întreaga poveste va fi prezentată în curând pe Channel 4 și se crede că va produce o adevărată surpriză. Și dacă testul descrie, într-adevăr, realitatea, atunci suntem în fața unei ironii a istoriei. Cel care a ucis milioane de evrei, amfitrionul Holocaustului, omul care a îngenunchiat spirite nobile, iată-l stând ani de zile împreună cu o evreică. În timp ce alții mureau în camerele de gazare, el își împărțea dormitorul conjugal cu o femeie din același neam cu victimele. Și încă ceva: cu câtă dibăcie și-a ascuns Eva originile. O situație complicată sau poate chiar o oarecare vinovăție ar fi de remarcat. Marile personaje surprind chiar și după moarte. Personalitățile lor, ciudățeniile inerente și surprizele se țin lanț. Istoria este fascinantă și prin capacitatea ei de a reveni mereu în actualitate.

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.