Hitler la săniuș

H

Neajutat de fotografie e greu să ți-l imaginezi. Adolf Hitler într-una dintre puținele ipostaze cât de cât joviale. Suntem obișnuiți să-l vedem doar în febra unui discurs, în concentrarea maximă a unei întâlniri sau în compania altor oameni importanți ai vremii. Aici, călare pe o sanie ce seamănă cu cea a generației mele, Hitler este cât de cât natural.

Greu de spus dacă s-a însăniat efectiv sau doar a stat la poză. Hai să presupunem totuși că a făcut-o. Să ne lăsăm imaginația liberă și să-l urmărim coborând pârtia cu frenezia unui copilandru. Știu că e greu… imaginația noastră e pusă la grea încercare. Și totuși, poza aceasta există și – suntem asigurați – nu e fotoșopiată.

Privind întreaga imagine, oprindu-te asupra fiecărui detaliu nu se poate să nu zâmbești. În fond, cam acesta e și scopul acestei postări. E un zâmbet sumbru, scăldat în grozăviile pe care acest om le-a comis. Să acceptăm totuși că, în această fotografie, e mai ușor de suportat. Poate…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.