Grija extratereștrilor

G

Într-o lume plină de convulsii și dileme, o seamă de americani au preocupari mai… înalte. Ei au semnat două petiții prin care au solicitat administrației SUA o poziție oficială față de existența extratereștrilor. Și nu sunt puțini (semnatarii). Peste 17.000 de cetățeni au purces la semnarea petițiilor pentru că vor să știe: există sau nu?

Iată cum ne întoarcem la vechea interogație To be or Not to be. Dar nici guvernul nu se lasă cu una cu două. Expertul în politica spațială, Phil Larson, a dat deja un răspuns oficial. Scurt pe doi, guvernul nu deține nicio informație care să dovedească existența vieții în afara Terrei și nu s-a astabilit nici un fel de contact cu forme de viață extraterestre. Și, ca să-și ia anumite griji de pe cap, guvernul american a decis să ridice plafonul semnăturilor necesare pentru validarea unei petiții la 25.000.

Am și eu două întrebări aici, dacă se poate. Cum se numește expertul în politică spațială din guvernul României? Doar nu ne lăsăm la americani, noi cei atât de atenți cu ei de la Revoluție încoace. Și doi: Ce-ar fi să rezolvăm problema extratereștrilor dacă pe cea, mult mai prozaică, a crizei nu prea reușim? Poate cele de sus ne-ar fi mai la îndemână decât cele de jos.

Oricum, cel puțin 17.000 de americani pot dormi liniștiți și-și pot savura hot-dog-urile în tihnă. Nici o farfurie zburătoare nu le va tulbura somnul și nici o luminiță suspectă nu-i va pune pe gânduri. Guvernul știe el ce știe… să fie clar!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.