Ginecologul curajos

G

Sunt împotriva întreruperilor de sarcină, iar acest lucru mi-a creat o aură specială – declara doctorul Dan Tutunaru într-un interviu acordat ziarului Gândul.

Slavă Domnului că mai auzim și așa ceva. Mereu am considerat că specialitatea medicală unde etica joacă un rol important este ginecologia. Aici, mai mult decât în alte domenii, a fi pro sau contra vieții înseamnă enorm. Dacă, statistic vorbind, stăm îngrijorător de bine la numărul avorturilor, acest lucru se datoreazaă în mare parte medicilor. Contra unor sume de bani sau alte facilități, zeci de ginecologi sunt gata ucidă. Da, să ucidă! Ei luptă cu sarcini nedorite, afișându-se aparent în salvatorii vieții emoționale (a mamei), dar în realitate ucigând o nouă viață.

Dl. Tutunaru face diferența. E o bucurie să poți semnala o excepție, un nepot de moașă care de mic și-a dorit să facă medicină. Un om pentru care această meserie este un apostolat, așa cum a fost ea gândită de la Hipocrate încoace. Din câte înțeleg, medicul amintit încearcă să educe mămicile și să pledeze astfel în favoarea vieții. Se pleacă de la premisa (extrem de realistă, de altfel) că o femeie însărcinată este mai mult decât purtătoarea unui făt în pântece. Ea este o persoană cu o avalanșă de trăiri și care nu întotdeauna sunt cele mai juste.

Prin urmare, dacă deja vreo câteva mii de români au venit pe lume prin medierea profesională a d-lui Tutunaru nu-l putem decât felicita. Astfel de medici să se înmulțească și – într-un domeniu așa de delicat – să fie aducători de speranță și moralitate. Dorința mea este, în fond, pretenția la normalitate. Viața este sacră, prin urmare ea merită orice sacrificiu.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.