Ghidul creștinului la RVE

G

Începând de azi, în fiecare joi (9.00, reluare 21) Radio Vocea Evangheliei Oradea va transmite o nouă serie de predici intitulată: Ghidul creștinului și inspirat din Evrei 13.1-9.

Cândva o predică singulară, prin reaprofundări am reușit să nasc acest ciclu de mesaje. Pasajul menționat cuprinde – în sinteză – fundamentele de credință ce sunt prinse în ipostaze concrete de viață. Identificăm nu mai puțin de șapte atitudini elementare în raport cu (1) frații; (2) străinii; (3) suferinzii; (4) partenerul de viață; (5) bani; (6) înaintașii în credință; (7) ereziile.

Sunt oarecum marile provocări ale vieții de credință. Rezumate la nivelul unui singur verset (îndeobște), aceste provocări ne privesc pe fiecare. Cerințele induse în textul biblic nu sunt pe placul omului natural. Un salt spiritual este imperios necesar. Dumnezeu ne dorește mai sus în fiecare zi. O relaționare corectă față de oameni, bunuri și învățături este definitorie. Să ne ajute Dumnezeu să fim la înălțime; iar aceste mesaje să atingă inimi însetate.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.